Min historia  image
Jag var bara ett litet barn. Ett litet oskyldigt barn till föräldrar som saknade självtroende såväl som psykiskt välmående. Det ledde till en traumatiskt uppväxt som inget barn ska behöva gå igenom. Det satte djupa spår redan från barnsben fram till att jag blev en mogen kvinna.

Ser jag tillbaka i tiden för 10 år sedan är den kvinnan en främling. En främling som såg på sig själv med en splittrad själ. Med ett självförtroendet som var i ständig kamp mot tiden. Med en självkänslan som var djupt förlorad på havets djupaste botten.

Min största rädsla var att den onda cirkeln skulle avspegla sig på mina egna barn.

Magkramperna smög sig på mig i skolan, arbetet och platser där människor befann sig. Främlingen jag en gång var kände sig otillräcklig, ointelligent och nedbruten. Min självbild ledde mig in på destruktiva relationer och en del obekväma livssituationer.


Jag hade redan som barn sökt mig till självhjälpsböcker. Jag hade gått ett flertal utbildningar. Jag hade träffat en hel del coacher för att vinna tillbaka mitt förlorade självförtroende. För att lyckas fiska upp min förlorade självkänsla för att bli hel.

Jag försökte finna förståelse om hur jag skulle vinna tillbaka min frihet inom mig. För det fanns människor som inte upplevde den smärtsamma magkrampen. De var självsäkra och påverkades inte av andras åsikter. Hur skulle jag bli en av dem?

10 år senare skriver jag, Elena, till er med ett tydligt budskap; Jag vann slaget mot mitt forna jag! Jag fann acceptans för vem jag är. Jag började älska min kropp och själ. Och det har bara blivit bättre och bättre!

Jag har lyckats skapa en drömvision av mig själv som ständigt utvecklas till det bättre.

Denna känsla är av en sådan otrolig kraft. Idag är jag oerhört lycklig och tacksam för vad jag ådstakommit.
Därför vill jag ge tillbaka och hjälpa fler kvinnor att leva ut sin dröm genom acceptans för vem man är. Utan att det ska behöva ta 10 olidliga år som det gjorde för mig.

Lev ditt dröm JAG!